SJEF KIEBOOM - Kunstkring Henri Jonas

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

LEDEN

Sjef Kieboom
Graaf van Hoensbroeklaan 11
6301 VP Valkenburg
T: 043-6013895
E: sjefkieboom@ziggo.nl
W: www.kunstvanhetkijken.nl

Sinds 2005 lid van Kunstkring Henri Jonas.

Beroep
Sales manager voor een elektrotechnisch bedrijf.

Kunstopleiding
Gestart met schilderen op zijn 50ste. Eenmaal in de VUT, vond Sjef Kieboom het weer de tijd om zich aan zijn passie te wijden. Na zijn carrière ging hij op zijn 61e terug in de schoolbanken, dat wil zeggen kunstonderwijs op de academie van Maasmechelen waarin het hele spectrum aan technieken: van potlood tot penseel wordt gehanteerd.
Hij volgde een achtjarige opleiding schilderen waarvan twee jaar specialisatie en tekende voornamelijk geabstraheerde modellen. Verder heeft hij meerdere cursussen (modelschilderen en masterclasses) gevolgd bij Fransz Witte.

Nevenactiviteiten
Als kunstliefhebber is hij ook bezig om (amateur)kunst zichtbaar te maken. Zijn bijdrage bij de Valkenburgse Kunstkring Henri Jonas (een Maastrichtse schilder die leefde van 1878-1944), is een drijfveer geweest om ook zelf te blijven creëren. Jarenlang organiseerde hij met een groep enthousiastelingen de Art Valkenburg KunstRoute en Markten.
Zijn inspiraties zijn onder meer de leden van de Cobra groep, die terugdoken in een rijke traditie van archetypische beelden. Kiebooms abstractere werken getuigen van de liefde voor de mogelijkheden die het materiaal biedt. Warme en zachte tinten, soms messcherp aangezet en dan weer wollig, aards en elementair. In de verte zien we de vormen van het menselijk lichaam.

Tentoonstellingen:

2005

2006
2007

2008
2009

Polfermolen Valkenburg
Bibliotheek Valkenburg
Hotel Monopole
Diverse kunstmarkten
Lanaken Belgie
Diverse kunstmarkten
Art Gallery Maastricht
Kunsttour Maastricht

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu