GRÉ TABBERS - Kunstkring Henri Jonas

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

GRÉ TABBERS

LEDEN

Gré Tabbers-Verkuyl +
Oosterbeemd 8
6301 ZL Valkenburg
T: 043-6012743

Sinds 1989 lid van Kunstkring Henri Jonas.

Opleiding

Na eerst haar taak als echtgenote en moeder te hebben volbracht is Gré Tabbers-Verkuyl zichzelf gaan ontwikkelen als kunstenares. Het was en is nog keihard werken en niet de aandacht laten verslappen. Vele studie's zijn daaraan vooraf gegaan. Bij Frans Witte heeft zij het vak geleerd, bij Paul Beckers heeft zij de durf gekregen en bij Stan Goes heeft zij de vrijheid leren kennen.

Nevenactiviteiten
Ieder jaar ging Gré Tabbers-Verkuyl een week heel hard werken in de Dommelhof te Neerpelt België, onder leiding van gerenommeerde kunstenaars, en heeft zij nog kunstgeschiedenis, archeologie en geologie gestudeerd. Gré Tabbers-Verkuyl is gediplomeerd natuurgids en werkt als vrijwilliger in de Heemtuin bij Kasteel Schaloen en in het Streekmuseum te Valkenburg a/d/ Geul. De geschiedenis van het Zuid-Limburgse land en zijn bewoners is ook herkenbaar in haar werk.

Werken in brons
De laatste jaren is Gré Tabbers-Verkuyl ook met ruimtelijk werk bezig, geïnspireerd in natuurlijke vormen gegoten in brons.  Haar werk was eerst figuratief, later abstract, fris fleurig en gedurfd. Elk werk is uniek.

Exposities
In Museum Land van Valkenburg, Kunstmarkten enz.
Er is werk van haar aangekocht door de uitleen van het Bonnefanten Museum te Maastricht, en heeft zij vele malen geëxposeerd in binnen- en buitenland.
Verschillende werken van haar zijn nu dagelijks te bewonderen in Hotel Huis ter Geul.

Zij is lid van de Kunstkring Henri Jonas.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu