KUNSTKRING HENRI JONAS
KUNSTKRING HENRI JONAS
Ga naar de inhoud
Groepsexpositie Kunstkring Henri Jonas van 27 april tot 30 augustus 2024.
Exposerende leden zijn: Elly de Bie, Hélène Hoenjet en Sjef Kieboom.

Elly de Bie
Elly de Bie heeft zich de afgelopen 40 jaar verschillende schildertechnieken eigen gemaakt.Hierbij maakt zij gebruik van diverse materialen zoals acryl- en olieverf, aquarel, houtskool en potlood. Door middel van een constante zoektocht en het openstaan voor nieuwe ideeën blijft zij ontdekken. Door de opvallende composities en krachtige kleuren zijn haar doeken een bijzonder schouwspel. In deze expositie laat zij een gedeelte van haar schilderijen zien.
Hélène Hoenjet
De realiteit staat aan de basis van de kleurrijke, lyrisch abstracte schilderijen. Onderwerpen als bloemen, landschap, stilleven en model zijn slechts aanleiding tot de werken. Overheersend in het schilderwerk zijn de hoge lichten, afgewisseld met zwaardere vormen en heldere kleuren. Compositie, kleur, transparantie en beweging zijn de belangrijkste elementen.
Sjef Kieboom
Na zijn carrière ging hij op zijn 61e terug in de schoolbanken; kunstonderwijs op de academie van Maasmechelen. Hier volgde hij het hele spectrum aan technieken: van potlood tot penseel, van modelschilderen tot abstractie. Deze abstractere werken getuigen van de liefde voor warme en zachte tinten, soms messcherp aangezet en dan weer wollig, aards en elementair. In de verte zien we de vormen van het menselijk lichaam.
BIBLIOTHEEK VALKENBURG
Berkelplein 99, 6301 ZC Valkenburg
T: 043-6012063 W: kunstkringhenrijonas.nl
Open: ma 13-17u, wo 9-17u, do 13-17u, vr 13-17u, za 10-13u
Secretaris
Nicole Candel - Jansen
E: kunstkringhenrijonas@gmail.com
Agenda 2023:
  • Ledenvergadering: elke derde donderdag van de maand om 14:00 uur in de Bibliotheek te Valkenburg.
  • Kunstmarkt 'Kunst aan de Geul' in Valkenburg: op zondag 18 augustus 2024.

Terug naar de inhoud